Bet365 Bonuskod

Hur man satsa på NBA

17 oktober 2023
Senast uppdaterad: 8 månader sedan
17 oktober 2023
par Elin Sommer Gunn

 

Så du vill bli en storspelare vad det gäller NBA-betting? Vi kan väl säga som så, det krävs mer kunskap än att kunna skilja Lakers och Clippers åt om du vill kunna slamdunka in vinsterna. Just det, det är dags för den ultimata guiden hur du vinner på NBA basket.

Största bettingmarknader i basket

Money Line

Om du får höra talas om ”Money line” i bettingsammanhang och tycker det verkar lite förvirrande, är det troligen för att du är van med den europeiska bettingtermonologin. Du behöver inte oroa dig, det finns inget konstigheter med Money Line marknaden. Det rör sig helt enkelt om matchvinnaren.

Det används inte bara i NBA basket eller bettingsammanhang, faktum är att det är ett vanligt uttryck när man satsar på andra nordamerikanska sporter, som ishockey, baseboll och amerikansk fotboll. Du kan inte satsa på oavgjort på Money line marknaden, så om det går till övertid så står ditt bet kvar.

Du kan satsa på utgången av en enskild match om du vill, dock blir oddsen rätt låga särskilt om du tippar på favoritlaget. På odds lägre än 2.0 riskerar du mer pengar än vad du kan vinna. Det betyder inte att det är lönlöst att spela favoriten, men det är något som kan vara värt att tänka på.

Ett annat alternativ är att kombinera flera money line spel i en ackumulator, eller som man säger i Nordamerika, parlay bet. Även om det är mer utmanande att tippa utgången av flera matcher, gör den potentiella utdelningen det värt att testa en sådan här satsning om du har en bra känsla kring flera matcher.

När du lär dig att satsa på NBA basket kommer du även upptäcka ett antal favoritlag att ha med i din NBA ackumulatorer över tiden.

Spridning

Om matchningen är ojämn och ett av lagen är klara favoriter kan du finna mer värde i att satsa på poängspridningen, som är motsvarigheten till handikappspel i rugby eller fotboll.

Spridningsspelet skapas innan matchen och representerar ett odds som är likvärdigt ett 50/50 spel. Som du kan se i det här exemplet från NBA, startar Cleveland Cavaliers med ett 9-poängs handikapp i matchen mot Orlando Magic.

Oddsen på bägge sidorna är 10/11, vilket är ungefär jämna pengar, men det är ändå så att du inte kan satsa på bägge spelen och garantera en vinst. Låt oss se hur en poängspridnings marknad skulle sättas utifrån själva utgången av matchen.

Game outcome

Ju större den förväntade nivån skiljer sig mellan lagen, desto större poänghandikapp får de favorittippade laget. I vissa fall rör det sig bara om ett eller två poäng, men ibland kan handikappet vara tvåsiffrigt, när det finns en tydlig favorit.

Ibland kan man använda halva poänger i spridningen, detta för att undvika oavgjort. Vissa sajter erbjuder extra handikapplinjer, vilket ger dig fler alternativ kring spelet du vill göra.

Spridningsspel är ett spännande sätta att satsa på NBA basket. När du satsar på favoriten räcker det inte att de vinner matchen. Även om ditt lag leder kommer du hoppas på att de går ifrån ännu mer och täcker ditt spridningsspel. Den potentiella utdelningen är också högre jämfört med money line, när det gäller att satsa på favoriten.

Totalpoäng

Totalpoäng är liknande spridning, då det handlar om marknader kring 50/50. En poänglinje sätts och spelarna kan satsa på om totalpoängen i matchen ska bli under eller över denna linje.

För en genomsnittlig NBA match är linjen för totalpoäng någonstans mellan 195 och 220 poäng, beroende på poängrikt oddssättarna tror att det kommer bli. Det är ett stort intervall, så det rör sig helt klart om mycket tanke och kalkylering när man skapar marknaderna.

För andra basket tävlingar varierar detta, det finns lite olika regler som påverkar hur mycket poäng det blir, framförallt matchlängden. Vi ska titta mer på dessa detaljer längre fram, när vi kollat klart på hur man satsar på NBA basket.

Alternativa totalpoäng är tillgängligt hos vissa sajter, där du själv får ställa linjen efter önskemål. Om det låter som att vi repeterar oss själva från det tidigare stycket, är det för att vi gör det. Täckning av spelmarknader inom basket varierar stort mellan olika sajter. Några har ett väldigt stort utbud, medan vissa nöjer sig med de vanligaste marknaderna.

Utsikter

Precis som med alla andra tävlingar, kan du spela på NBA basket innan säsongen. Satsandet öppnar långt innan försäsongen och hålls öppet genom hela säsongen fram till finalen.

Det mest uppenbara och enklaste sättet att dessa spel är att man satsar på vem som ska vinna tävlingen eller mästerskapet. Det ger dig ytterligare en anledning att följa ditt valda lags framfart, särskilt om de hittar formen och börjar se ut som en verklig utmanare.

Nackdelen är att du måste satsa pengarna när du lägger spelet och får inte eventuell vinst förrän spelet är avgjort. Beroende på hur lång basket turneringen är, kan det bli en lång väntan.

I inledningen av säsongen är det svårt att tippa på hur NBA ska sluta. Det är inte alltid tydligt hur lagen kommer att prestera och det kan innebära högre odds. Du kan välja att satsa på flera lag och garantera att något av dom vinner.

  • Satsa med bet365

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll