Bet365 Bonuskod

Att satsa på boxning: snabbguide

21 oktober 2023
Senast uppdaterad: 8 månader sedan
21 oktober 2023
par Elin Sommer Gunn

Människor har slagit vad på boxning under hela sportens historia och den är fortfarande en favorit för bookmakers.

Oavsett om du är en inbiten fantast eller bara vill ha lite spänning i en kommande stormatch, ​​ger vår guide en praktisk översikt över de viktigaste elementen i att satsa på boxning. Så, låt bäste man vinna!

satsa på boxning

Bästa vaden på boxning

För dig som vill satsa på boxning finns ett mindre utbud av spelmarknader jämfört med andra sporter som fotboll.

Vanligen finns det sex olika typer av vadslagningar som bookmakers brukar erbjuda inför en match:

  • Bout betting: Låt inte namnet förvirra dig, det här handlar helt enkelt om att välja vinnaren! Du satsar på att en av boxarna kommer att vinna matchen, eller på att det blir oavgjort. Oavgjort har mycket höga odds då det inte hör till vanligheterna i boxning.
  • Round betting: Slå vad om vem som kommer att vinna och i vilken rond matchen kommer att avgöras. Det här är ett bra alternativ för dig som vill satsa på boxning om de direkta oddsen på favoriten är mycket låga.
  • Round group betting: Ungefär som Round betting, fast med mer flexibilitet när det kommer till att välja rond för avgörandet. Många föredrar att satsa på en grupp av ronder då det ofta är svårt att bedöma exakt i vilken rond matchen kommer att avgöras.
  • Metod of victory: En bred marknad som låter dig slå vad om hur matchen kommer att avgöras. Alternativen sträcker sig från knockout till teknisk knockout och diskvalificering.
  • Fight to go the distance: Ett enkelt vad om huruvida matchen kommer att pågå alla tolv ronder eller inte. Här lönar det sig att noga studera boxarnas historik innan du satsar!
  • Over/under rounds: Slå vad om matchen kommer att pågå i fler eller färre än ett visst antal ronder. Om du till exempel satsar på fler än 8,5 ronder förlorar du om matchen avgörs i den åttonde ronden eller tidigare, men vinner om den varar fram till den nionde eller senare.

Se till att satsa på boxning som du faktiskt är intresserad av. Om du har ett särskilt intresse för en viss boxare eller vet att du ändå kommer att se matchen, kan det vara värt att lägga ner tiden på att undersöka olika vadslagningsalternativ och potentiella resultat.

Hur man analyserar tävlande

För att bli framgångsrik gäller det att du samlar så mycket information om deltagarna som möjligt. Även om du aldrig kan satsa på boxning ”säkert”, är dina chanser att vinna betydligt bättre om du gjort din hemläxa än om du bara går på känsla.

Så, vad ska du titta särskilt på? För det första gäller det att titta på hur din kandidat har presterat i tidigare matcher på den här nivån och hur väl de står pall för trycket i viktiga tävlingar. Om det här är en titelmatch och din potentiella kandidat brukar göra bra ifrån sig i rampljuset kan du satsa på boxning med lite mer självförtroende.

En annan sak att titta på är vad som händer i boxarens liv inför en match. Har han eller hon till exempel fått en ny tränare? Eller varit ute och svirat på en nattklubb kvällen innan? Allt som ger ledtrådar till boxarens potentiella form är värt att ta med i din bedömning. Därmed inte sagt att det är särskilt troligt att du kommer se en potentiell världsmästare svepa drinkar på krogen före en titelmatch!

En av de viktigaste sakerna vid analysen är att inte låta dig svepas med i den allmänna yran inför en match. Det kommer att finnas massor av spekulationer i medierna, så se upp för sensationella eller motsägelsefulla rapporter.

Använd i stället sunt förnuft och försök hitta trovärdiga nyhetskällor med balanserad analys, som www.espn.com/boxing eller www.badlefthook.com.

BOUT BETTING

Välj den bästa bookmakern

Hur man väljer den bästa bookmakern – den eviga frågan! När det kommer till boxning finns det två viktiga saker att tänka på:

  • Att få bästa odds på ditt vad
  • Att få de bästa kampanjerbjudandena

Jämförelsesidor som Oddsshark hjälper dig att jämföra de stora spelbolagen och se var du får mest valuta för pengarna.

Vanligtvis erbjuder webbplatser som Betclic och Bet365 gynnsamma odds på ”underdogs” eller betoclock.com/back-outsider/outsiders, så de kan vara ett bra ställe att börja på om du vill göra den typen av vad för att satsa på boxning.

Under de stora boxningsevenemangen brukar spelbolagen ofta ha olika kampanjer för att locka nya kunder att satsa på boxning. Det är därför bäst att ”shoppa runt” lite innan för att se om du kan få rabatt eller gratisvad, även om det är hos ett spelbolag du normalt inte brukar använda.

  • Satsa med bet365

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll