Bet365 Bonuskod

Att satsa på tennis: Betta på US Open 2020

16 oktober 2023
Senast uppdaterad: 9 månader sedan
16 oktober 2023
par Elin Sommer Gunn

Att satsa på tennis kan verka enkelt, oftast bara två spelare som duellerar, utan möjlighet för oavgjort och turneringens favoriter ofta fastslagna på förhand.

Tänk om! Det finns många omständigheter och du behöver ha ett öga detaljer för att bli framgångsrik i ditt bettande. Låt oss gå igenom de viktigaste delarna att tänka på när man ska satsa på tennis.

Betta på US Open 2020: US Open oddsen och favoriterna 2020

US OpenMästerskapen anses vara den mest prestigefyllda tennistävlingen i hela världen. I år avgörs den 133:e upplagan av spännande US Open Mästerskapen och du kan följa den viaUS Open stream.

Den finns självfallet ett par förhandsfavoriter redan nu, bland andra Novak Djokovic och Rafael Nadal – eller kanske kommer Roger Federer söka revansch  i år? Håll dig uppdaterad omUS Open 2020 results.

Vinnarodds damernas turnering -US Open 2020 results 

Vill du betta på US Open 2020 och är intresserad av US Open 2020 results? Då är det en god idé att ta en titt på dessa vinnarodds redan i dag:

 • Serena Williams 6.00
 • Petra Kvitova 7.00
 • Ashleigh Barty 9.00
 • Naomi Osaka 10.00
 • Karolina Pliskova 13.00
 • Angelique Kerber 13.00
 • Karolina Pliskova 13.00
 • Johanna Konta 13.00
 • Garbine Muguruza 15.00

Vad kommer US Open 2020 results att visa? Flera spelbolag ger dig möjlighet att betta på US Open 2020, och dessutom erbjuder några av dem även US Open stream – vilket är det nästbästa om man inte kan vara på plats och följa US Open live och dess results. 

För dig som vill betta på US Open 2020 – Resultat och vinnarodds herrarnas turnering

Om du vill betta på US Open 2020 kan du så klart placera spel på så väl dam- och herrsidan. Så här se oddsen ut då det gäller favortitippade  herrar:

 • Novak Djokovic 2.50
 • Roger Federer 4.50
 • Rafael Nadal 7.00
 • Alexander Zverev 13.00
 • Juan Martin Del Potro 17.00
 • Milos Raonic 17.00
 • Marin Cilic 17.00

Spelschema, datum och resultat – hålltider för dig som vill betta på US Open 2020

Det dröjer tills lördagen den 13: juli respektive  söndagen den  14:e juli innan vi har US Open 2020 results. För dig som vill betta på US Open 2020  är det följande spelschema som gäller:

 1. Damer kvartsfinal singel: tisdag 9 juli
 2. Män kvartsfinal singel: onsdag 10 juli
 3. Damer semifinal singel: torsdag 11 juli
 4. Män semifinaler singel: fredag 12 juli
 5. Damer final singel: lördag 13 juli
 6. Män final singel: söndag 14 juli

 

satsa pa tennis

Största spelmarknader i tennis

Match

Vi inleder med den enklaste tennissatsningen som finns, att satsa på matchvinnaren ger dig två spelar alternativ (eller 2 lag när det handlar om dubbel).

Saken är den att tennismatcher ofta har en klar favorit, med ett odds på 1/8 (1.125) eller lägre på toppspelarna i turneringarnas inledning. Visst kan du spela på Murray eller Djokovic för 1/8 om du vill, men låt oss sätta det i ett perspektiv. Du behöver satsa 1 000 kr för att kunna vinna 125 kr. Och om det otänkbara händer och din spelare förlorar, ligger du riktigt pyrt till!

Så när det kommer till risk och belöning, lönar det sig sällan att spela på en enskild match, om du inte tror på en outsider, eller kombinerar flera favoriter i en ackumulator för att vinna mer.

Handikappspel

Precis som i andra sporter är handikappspel bland de mest populära när du ska satsa på tennis. Om matchen är ojämn på förhand kan du spela på en mer likvärdig marknad.

Handikappet sätts som ett antal gem på en spelare och lika många gem tas bort från den andra spelaren. I exemplet nedanför, är handikappet 4.5.

Nadal är klar favorit och förväntas vinna denna marknad, även med ett -4.5 handikapp. Å andra sidan kan du vinna jämna pengar på att Fognini vinner med ett 4.5 försprång.

 • Match result: Nadal wins 6-4, 6-4.
 • Total games: Nadal 12, Fognini 8.
 • With Nadal -4.5 handicap: Nadal 7.5, Fognini 8.
 • With Fognini +4.5 handicap: Nadal 12, Fognini 12.5.

I det här scenariot skulle en satsning på Nadal -4.5 förloras, även om han vinner själva matchen, medan en satsning på Fognini 4.5 skulle gå in.

Noterar att handikappen alltid inkluderar ett halvt gem, då det omöjliggör ett oavgjort resultat.

Korrekt resultat

Ett annat sätt att satsa på tennis på ett mer kreativt sätt är att spela på det exakta resultat, det vill säga att satsa på hur många set varje spelare ska vinna. Du får fortfarande låga odds på den tunga favoriten, men det ökar ändå dina odds jämfört med ett vanligt singelspel.

Såklart blir det fler möjliga utgångar i 5-sets match, som är i fallet i Grand Slam-turneringarna.

Du kan även spela på resulatet i ett enskilt set, vilket är mycket svårare att gissa och ger därför större vinst om du får det rätt.

Andra sätt att satsa på tennis

De flesta oddsidor erbjuder mängder av andra marknader för att satsa på tennis, bland annat antepost bets på turneringsvinnare och mängder av marknader för varje enskild match. Precis som för andra sporter, blir marknaderna fler ju större matchen är.

Att satsa på tennis är väldigt populärt, med marknader som poäng-för-poäng och gem-för-gem. Ett varningens finger höjs dock för att oddsen ändras väldigt ofta, i regel efter varje spelad poäng. Så se till att lägga alla spel på samma gång, förslagsvis under en spelpaus mellan poäng eller gem.

Strategier för att satsa på tennis

Innan du lägger pengar för att satsa på tennis, finns det ett flertal faktorer att överväga. Vi har listat de viktigaste här och du kan även skapa dina egna strategier.

Spelarmatchning

Den viktigaste faktorn är givetvis styrkeförhållandet mellan spelarna. Världsrankingen och seedningen är oftast en god indikator på förväntad prestation, men genomklappningar händer ibland. Kolla in den senaste statistiken och head-to-head matcher för att få en uppfattning.

Det hjälper även att vara medveten om spelarnas spelstil. Genom att veta hur spelarna agerar i egen serve och motståndarna serve, får du en uppfattning hur matchen kommer att se ut.

ATT SATSA PA TENNIS

Underlag

Vissa spelare är mer bekväma på ett visst underlag än ett annat och det är värt att ta i beaktning när du ska satsa på tennis. Ett utmärkt exempel är Rafael Nadal, känd som gruskungen efter sina 9 titlar på 10 år i Franska öppna på Roland Garros. En annan variabel är klimatet (gäller endast hard-court) är om matchen spelas inomhus eller utomhus.

Vad står på spel?

Ibland, kan en spelare har mer att vinna än sin motståndare i en match, de kan exempelvis behöva vinna för att förbättra sin ranking. Om en spelare nyligen varit skadad, är den troligen inte 100 % och kanske dessutom håller igen för att inte förvärra skadan. En faktor som motivation är svår att kvantifiera, men kan ha stor påverkan på matchens utgång.

Hitta de bästa oddsen

När du ska satsa på tennis före en match eller en turnering har du tid att kolla in tillgängliga odds. Om du kan få betydligt högre odds på en sajt, är det en självklarhet att du ska lägga ditt spel där. Dock är de ständigt förändrade liveoddsen på tennis nästan omöjliga att jämföra. Skapa dig en uppfattning om vilken sajt som har de bästa liveoddsen och håll dig till din favorit.

Titta på matchen

Grand Slam turneringarna visas såklart på någon av de största Tv-kanalerna, lite beroende på vilken operatör du har. Om du inte visste det så streamar bettingsajterna ofta tennis. Det är enklare att förstå vad som händer i en match och spela utifrån det om du kan följa spelet live.

Största turneringarna att satsa på tennis

Förutom en period på ungefär en månad vid årets slut, kan du satsa på tennis på toppnivå året runt. Ta reda på mer om de bästa tennisturneringarna med vår guide.

Grand slams

De fyra Grand Slam turneringarna är de mest prestigefyllda och bevakade tävlingarna i världstennisen. De har också de största prispengarna och ger mest rankingpoäng för de som placerar sig högt.

Smartare spelare kan tjäna sig en hacka på Grand Slam-betting, då de ofta innebär få skrällar. Då det är de viktigaste turneringarna för alla manliga och kvinnliga tennisspelare, deltar alltid de största stjärnorna, så länge de inte är skadade. De planerar sina säsonger kring Grand Slam-turneringarna, för att se till att de är i toppform när turneringen startar.

Därutöver spelas herrsinglarna alltid i bäst av fem set, vilket reducerar chanserna till en skräll. Det är inte ovanligt att en outsider tar ett eller två set mot favoriten, men tre set är betydligt mer ovanligt.

Den utökade matchtiden betyder också att spelarna måste vara i fysiskt toppskick för att orka med. De med bäst kondition har större chans att gå segrande ur striden, om matchen skulle gå till ett femte set.DAVIS CUP

ATP & WTA-touren

Näst efter Grand Slam-turneringarna ger ATP och WTA-finalerna mest rankingpoäng för vinnarna. När det kommer till underhållning så kommer du få se några högintressanta matcher, då endast de bästa spelarna deltar.

Dock råder vi till försiktighet när du ska satsa på dessa tennis tävlingar, då de spelas i slutet av säsongen. Saker som slitenhet och skador kan spela roll, efter en lång säsong för de inblandade.

Samtidigt kan du kolla in Masters 1000 och tävlingar i toppskiktet i WTA, då de är utspridda över hela säsongen och utgör en stor del av den totala rankingen. De mindre tävlingarna i ATP och WTA-turneringarna kan lyfta fram ett antal överraskningar, då storspelarna ibland skippar dessa, eller inte är på topp. Här finns fina odds att hitta för experttipparna.

Davis Cup/ Fed Cup

Visst, det är mindre prispengar involverade för spelarna i dessa turneringar, men nationell stolthet står på spel och det är ju ovärderligt.

Laginriktningen i de här tävlingarna innebär att det inte räcker att ha en stjärnspelare, länderna behöver flera bra spelare för att gå hela vägen. Det är ett svårtippat event, eftersom lagen inte möts så ofta.

Ofta har hemmalaget ett fint publikstöd, vilket kan ge ett övertag. Samtidigt får motståndarlaget utstå visselorkaner och burop, så det krävs stor mental styrka för att prestera på topp.

 • Satsa med bet365

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll